mięso sezonowane Kraków

Włosi zdają sobie sprawę z tego, w jaki sposób jeść. Być może dlatego, że wykorzystane przez nich kompozycje są świeże, aromatyczne oraz porządne dla każdego. Schematyczna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – skupia się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania wskazują, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą kontrolę poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest także rozkoszne oraz oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie tylko smakują niesamowicie, jednakowoż też są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

włoska restauracja Kraków centrum

Zerknij na kilka poniższych składników, które stanowią kwintesencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się podczas przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest bogata w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E i inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.

Krakow Restaurant italian Cuisine

   

Pomidory z puszki
Świeże pomidory są wspaniałe, jednak te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezwykle istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, schorzeniami serca oraz osteoporozą oraz mogą działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą przeszłość zagospodarowania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, zawiera związek o nazwie allicyna, który przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew ma prawo przepływać swobodnie), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu zmniejszenia ryzyka cukrzycy.